tiistai 2. marraskuuta 2010

Sukkasato 2010 päättyi

Kuvassa on viimeiset villasukat säilöttäväksi Heinälatoon. Neuloin sukat ollessani viisi päivää reissussa tyttäreni perheessä. Sukat ovat nuorisokokoa ja jäivät sinne lämmittämään kummipoikani jalkoja. Mopopojalle tein reilut sukanvarsijoustimet lämmittämään nilkkoja kylmässä kyydissä. Neulomiani villasukkia löytyy eri puolilta Suomea. Niitä olen neulonut vuosikymmenet.

Niin sukkasato päättyi 31.10.2010 ja sain neulottua 29 paria villasukkia parissa kuukaudessa. Osa villasukista on jo luovutettu käyttäjilleen hyvillä mielin. Joululahjapussiinkin säilöin muutamat odottamaan aattoiltaa.

Yllättävän nopeasti syksyiset viikot kuluivat. Käytin sukkasatoon melkein pelkästään jämälankakeriä kun ne oli saatava pois pusseista pyöriskelemästä. Ahkerasti olen myös lukenut muidenkin postauksia ja tosi upeita villasukkia ovat kyllä neuloneetkin Heinäladossa, Hillokellarissa ja Perunalaarissa! Villasukkien lopullinen määrä paljastui eilen ja se oli uskomattomat 1777! Kyllä siinä on lankakerä poikineen vähentynyt itse kunkin ehtymättömistä lankavarastoista.

Ensi syksynä ilmottaudun uudelleen varmasti mukaan ja mukava on suunnitella jo etukäteen vähän mitä silloin neulonkaan. Langatkin ovat jo valmiiksi odottamassa. Kävin Korialla asti lankaostoksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti